Wednesday, November 18, 2009

Hetedik nap este- Patong beach by night

Este bementünk a belső utcákba, a legnagyobb és színesebb éjszakai nyüzsgésbe.
Egy egy éjszakai forgatag a következő humán elemekből áll:
vannak a helyiek, akik vagy igyekeznek eladni valamilyen szolgáltatást, az autójukat, és akkor harsány taxi, vagy tuk-tuk (mintha baromfiudvarban lennénk…)kijelentésekkel biztatják a járókelőket,
egy egy szalon előtt csoportokban ülnek a szépen sminkelt egyenruhás masszőrlányok, furcsán hangsúlyozva a massage szót, amíg az szinte teljesen elveszti az eredeti jelentését és hangzását…
vannak a bolti árusok, éttermi hívogatók, koldusok, és persze a prostik, akik legtöbbször valami fekete kis alig ruhában, gusztusos tűsarkakon kelletik magukat egy egy félreesőbb helyen, de azért ott vannak mindenhol. Vannak a kvázi kísérőprostik is (legalábbis elképzelhetetlennek tartom,hogy ennyi középkorú európai férfinak legyen fiatal, unott arcú fiatal thai neje).
Vannak a normális-hagyományos- turisták, mint mi, különböző korosztályból, (vagyis ellentétes nemű pár, akiket tényleg thaiföld érdekel) –ebből van a legkevesebb.
Végül persze vannak azok a turisták, akik itt élik ki azt, amit otthon titkolniuk kell, vagyis az azonos –vagy ki tudja- nemű párok, mindenféle korban, nemben és színben. Nagyon sok felbodyzott, narancsvörösre égett (aki menő nem használ naptejet) izomtrikós nyírott hajú középkorú európai járkál erre.. Mindnek zavart a szeme, és sokan vannak ez a része nem olyan üdítő az éjszakának.
Beültünk egy csillogó és kellemesnek látszó helyre –ugyanolyan volt mint a másik 30 mellette- rendeltünk (megtanultam, hogy itt többet nem iszom koktélt.. a mojitommal egy kórházat lehetett volna fertőtleníteni, olyan erősre keverték)
Szóval, ott ültünk egy sarokasztalnál, és hömpölygött előttünk a turisták a helyiek, az emberek nagy keveréke, ettünk (rántott tintahal karikákat, meg csirkét, isteni mogyorómártással, koktélokkal, salátával)és azon gondolkodtam, hogy ez mennyire üres… Amikor nem vagy előtte nagyon éhes, és nem dolgozol meg érte, és nem fárad el a tested, és nem voltál aktív, az evésnek nincs értelme. Meg annak sem, hogy ezerféleképpen csillogjon, amit magadba tömsz, miközben nincs rá szükséges,d, és melletted olyan emberek mennek el, akik naponta ha egyszer esznek és akkor is rizst. Az este igazi pillanatai a csillivilli éttermek és utcák ellenére azok voltak, amikor puszit kaptam egy orcideaárus kislánytól és ahogy Kal kihúzta magát, miután az ingzsebébe tűztem egy lila orchideát.
Furcsa egy világ ez. 
Este némi munka, Édes benyalt a változatosság kedvéért egy gyomorfertőzést, majd alvás.

No comments: